Sieraden maken van keramiek

3-daagse cursus

IMG_0150.JPG
In deze 3-daagse cursus ga je een sieraad maken van keramiek. Een ketting met kralen, een armband, oorbellen of een ring of een complete set, het kan allemaal. Je kunt kiezen of je gaat werken met porselein of met steengoedklei. Porselein leent zich goed voor fijnere dingen en met steengoed kun je wat robuustere ontwerpen maken. Je bent vrij om te maken wat je wilt, zolang het materiaal het toelaat. Werken met keramiek is namelijk een delicaat proces en vergt enige handigheid en vooral geduld. De klei moet goed drogen en wordt 2x op hoge temperatuur gebakken. Dit kan niet in 1 dag en daarom beslaat deze cursus 3 dagen.

Les 1

De eerste les ga je je sieraad ontwerpen en ga je direct met de klei aan de slag. Je maakt kennis met het materiaal en gaat de mogelijkheden onderzoeken om te kijken wat haalbaar is. Na deze les laten we de ontwerpen goed drogen en bakken wij het tot ‘bisquit’ op 980°c. 

 

Les 2

In de tweede les ga je kleur geven aan je ontwerpen, hiermee bepaal je de uitstraling van je uiteindelijke sieraden. Dit doen we met glazuur wat we met de kwast aanbrengen. We werken met 5 verschillende kleuren. Roze, kreeften rood, perzik, mint groen en lila. Na deze les bakken wij je ontwerpen om 1250°c. 

 

Les 3

Tijdens de derde les en tevens de laatste les ga je jouw ontwerpen in elkaar zetten tot sieraad. We hebben verschillende materialen waar je gebruik van kunt maken zodat je je ontwerp ook daadwerkelijk kunt gaan dragen, of wellicht cadeau kunt geven.  

Programma
Praktische informatie

Voor wie is het?

Voor iedereen die creatief is en een keer zelf iets moois wilt maken. Het is wel fijn als je een beetje handig bent met je handen, er komt gepriegel aan te pas. Trek niet je mooiste kleding aan, je kunt vies worden. 


​Hoelang duurt het?

3 lessen van 2 uur. De dagen worden nog bepaald. Zie hieronder. 

Aantal mensen?

Min. 4 en max. 8 deelnemers. 

Wat kost het?

De prijs voor de cursus is €100,- per persoon

Wat is er inbegrepen?

Al het materiaal; klei, glazuur, kralen en onderdelen. Het werk wordt ook door ons 2x gestookt in de keramiekoven op 980º en 1250º graden. 

 

Verder serveren we natuurlijk koffie / thee & iets lekkers.

IMG_7170.PNG
Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend voor deze cursus ivm de corona maatregelen. 
Schrijf je hiernaast in als je op de wachtlijst wilt. Zodra er dan een cursus start krijg je een seintje.

Wil je een andere keer meedoen?

Vul hieronder je email adres in en ontvang een seintje over wanneer er een nieuwe cursus start.

Bedankt!