top of page
3-Daagse Cursus Keramische Sieraden
3-Daagse Cursus Keramische Sieraden

woe. 1, 8, 15 sept.

|

Klei & Zij workshopruimte

3-Daagse Cursus Keramische Sieraden

Deze cursus bestaat uit 3 woensdagavonden: 1, 8, 15 september

Helaas voor deze workshop zijn geen tickets meer verkrijgbaar.
Andere evenementen bekijken

DETAILS

woe. 1, 8, 15 sept.

Klei & Zij workshopruimte, Vest 93, 3311 TT Dordrecht, Nederland

DETAILS

In deze 3-daagse cursus ga je sieraden maken van keramiek naar eigen ontwerp. Een ketting, een armband, oorbellen of een ring of een complete set, het kan allemaal. Je kunt kiezen of je gaat werken met porselein of met steengoedklei. Porselein leent zich goed voor fijnere dingen en met steengoed kun je wat robuustere ontwerpen maken. Werken met keramiek is een delicaat proces en vergt enige handigheid en vooral geduld. De klei moet goed drogen en wordt 2x op hoge temperatuur gebakken. Dit kan niet in 1 dag en daarom beslaat deze cursus 3 dagen.

PROGRAMMA

Les 1

De eerste les ga je je sieraad ontwerpen en ga je direct met de klei aan de slag. Je maakt kennis met het materiaal en gaat de mogelijkheden onderzoeken om te kijken wat haalbaar is. Na deze les laten we de ontwerpen goed drogen en bakken wij het tot ‘biscuit’ op 980°c.

Les 2

In de tweede les ga je kleur geven aan je ontwerpen, hiermee bepaal je de uitstraling van je uiteindelijke sieraden. Dit doen we met glazuur wat we met de kwast aanbrengen. We werken met verschillende kleuren, maar vooral veel pastel. Na deze les bakken wij je ontwerpen op 1250°c.

Les 3

Tijdens de derde les en tevens de laatste les ga je jouw ontwerpen in elkaar zetten tot sieraad. We hebben verschillende materialen waar je gebruik van kunt maken zodat je je ontwerp ook daadwerkelijk kunt gaan dragen, of wellicht cadeau kunt geven.

PRAKTISCH

Wanneer is het?

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op woensdagavond 1, 8, 15 september

​Hoelang duurt het?

3 lessen van 2 uur.

Aantal mensen?

Er zijn beperkt aantal plaatsen ivm corona. Er is daarom ruimte voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 .

Wat kost het?

De prijs voor de cursus is €140,- per persoon  

Wat is er inbegrepen?

Al het materiaal; klei, glazuur, kralen en onderdelen. Het werk wordt ook door ons 2x gestookt in de keramiekoven op 980º en 1250º graden. Verder serveren we natuurlijk koffie / thee & iets lekkers.

TICKETS

  • Ticket

    € 140,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page